A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

З прибутків запорізьких компаній місцеві скарбниці отримали майже 60 мільйонів

Дата: 14.04.2021 14:28
Кількість переглядів: 176

 

З прибутків запорізьких компаній місцеві скарбниці отримали майже 60 мільйонів

 

У першому кварталі до місцевих бюджетів регіону надійшло 59 мільйонів 597 тисяч гривень податку на прибуток. Сплачена сума на 9 мільйонів 230 тисяч або на 18 відсотків перевищила минулорічну.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, лише у березні підприємства, організації та підприємці перерахували до скарбниць майже 45 мільйонів гривень податку на прибуток.

Найбільші платежі у січні-березні забезпечили суб'єкти м. Запоріжжя – 43,4 мільйона, мелітопольські та веселівські – 5,6 мільйона, бердянські та приморські – 3,4 мільйона, вільнянські, новомиколаївські – 1,2 мільйона, пологівські, більмацькі та розівські – 1,2 мільйона тощо.

Усього в області нараховується близько 900 платників податку на прибуток.

Нагадаємо, податок нараховується платником самостійно на базу оподаткування – прибуток із джерелом походження як з України, так і за її межами. Базова ставка становить 18 відсотків.

Відповідно до пункту 57.1 статті 51 Податкового кодексу України платник податків має самостійно сплатити податкове зобов'язання упродовж 10 календарних днів після поданої декларації.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Боротьба з нелегальними АЗС, "Велике будівництво" і протидія COVID-19: міністр розвитку громад та територій наголосив на пріоритетах

 

Під час робочої поїздки до Запорізької області Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів нараду з актуальних питань життєдіяльності регіону. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Старух, заступники голови ОДА, керівництво Запорізької обласної ради, голови міст області, народні депутати, начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, очільники Головного управління держпраці у Запорізькій області, Запорізької обласної прокуратури, управління СБУ в Запорізькій області, Головного управління Національної поліції в області та інших державних органів.

Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов, для боротьби з функціонуванням нелегальних АЗС в регіоні створено штаб, до складу якого увійшли представники обласної прокуратури, УСБУ, Національної поліції, податкової служби, фіскальної служби, Держпраці, Держпродспоживслужби та інших відомств. Станом на початок квітня фахівці міжвідомчої групи перевірили 342 об'єкти торгівлі пальним. У результаті виявлено 1714 порушень, із незаконного обігу вилучено майже 34 тони пального на суму 1,5 мільйона гривень та обладнання вартістю 1,3 мільйона, нараховано 11 мільйонів гривень штрафних санкцій, відкрито 11 кримінальних проваджень.

Під час заходу керівники відомств отримали доручення продовжити та активізувати роботу в цьому напрямі у найближчій перспективі.

Також учасники засідання розглянули стан реалізації у Запорізькій області програми Президента України "Велике будівництво", механізми запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 та інші актуальні проблеми регіону, вирішення яких потребує підтримки центральних органів виконавчої влади.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Легалізація ринку підакцизних товарів

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь