A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ПРИАЗОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ!

Дата: 19.04.2021 16:51
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Із настанням теплої погоди зростає імовірність виникнення пожеж, особливо через спалювання сухої рослинності.

Шкода від спалювання листя і сухої трави надзвичайно небезпечна. Випалювання опалого листя шкодить не лише довкіллю, але і здоров’ю людини, а також несе загрозу об’єктам енергетичної інфраструктури, які можуть бути пошкоджені внаслідок умисного підпалу сухостою або сміття.

Окрім того, випалювання стерні, сухої рослинності завжди призводить до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця, порушуючи природний баланс.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку – тягне за собою кримінальну або адміністративну відповідальність.

Виконавчий комітет Приазовської селищної ради попереджує, що винні у таких самовільних діях будуть притягнені до відповідальності відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України № 556-ІХ “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з метою збереження навколишнього середовища” від 17 квітня 2020 року.

Крім того, не можна розводити багаття поблизу енергетичних об’єктів, особливо під повітряними лініями електропередач. Від неконтрольованого вогню дроти лінії електропередач можуть обірватися, створюючи небезпеку ураження електричним струмом тих, хто знаходиться поряд.

Для запобігання пожеж в охоронних зонах енергетичних об’єктів забороняється:

• розпалювати вогнища, палити, кидати непогашенні сірники або недопалки;

• розміщувати постійні та тимчасові будівлі (дачі, будівельні вагончики тощо);

• складати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали;

• розміщувати звалища різних горючих і хімічнонебезпечних відходів.

Також Правилами пожежної безпеки забороняється зберігання висушеної трави не тільки на території електричної підстанції та енергетичного підприємства, а й навколо них на відстані ближче 100 м.

По периметру трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв охоронна зона вважається на відстані 3 м від огорожі або споруди.

Самовільне випалювання сухої рослинності заборонено!

Відділ економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та сільського господарства виконавчого комітету Приазовської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь