A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ПРИАЗОВСЬКА ГРОМАДА УВІЙШЛА ДО «ПОМАРАНЧЕВОЇ» ЗОНИ КАРАНТИНУ. ЯКІ ОБМЕЖЕННЯ ЧЕКАЮТЬ НА ЖИТЕЛІВ?

Дата: 07.10.2021 16:46
Кількість переглядів: 401

Фото без описуСьогодні Приазовський селищний голова Андрій Солопов провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Приазовської селищної ради. Причина – стрімке поширення коронавірусної інфекції на території Запорізької області, Мелітопольського району та Приазовської громади зокрема.

За словами директора КНП Приазовський центр ПМСД Людмили Ізьянової, наразі в громаді спостерігається значне зростання захворюваності на COVID-19. Медик акцентувала увагу на необхідності максимального дотримання карантинних вимог та важливості вакцинації, яка є поки що єдиним найбільш дієвим засобом протидії COVID-19. Адже наявність щеплення значно знижує вірогідність інфікування, та полегшує перебіг хвороби, не даючи пацієнтові опинитися у реанімації.

Слід зазначити, що за інформацією Департаменту охорони здоров'я ОДА, нова хвиля COVID-19 сильно відрізняється від попередніх. Перебіг хвороби стрімкий. Від інфікування до госпіталізації проходить 4-6 днів. І більшість пацієнтів потребують постійної кисневої терапії. Також збільшилася кількість важких випадків.

На території Приазовської громади, як і всієї Запорізької області, запроваджується «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

? Рішенням комісії ТЕБ та НС на території Приазовської селищної ради запроваджено додаткові обмежувальні заходи.

• Заборона проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування), крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів і за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних та протиепідемічних заходів і здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників. При цьому врахувати, що обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників (відвідувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу), негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу); або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

«Здоров‘я наших людей – найважливіше. Тож постійно проводимо моніторинг захворюваності, слідкуємо за темпами вакцинації для того, щоб своєчасно реагувати на загострення ситуації із розповсюдженням інфекції. Наразі важливо розірвати ланцюг інфікування. Закликаємо усіх дотримуватись протиепідемічних заходів. Бережіть себе і близьких!», - прокоментував події голова Приазовської громади Андрій Солопов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь