A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

СЕЛО СТЕПАНІВКА ІІ В ОБЛИЧЧЯХ

Дата: 21.10.2021 16:31
Кількість переглядів: 317

ТУРБАР ЗЕМФІРА ОНУФРІЄВНА народилась у 1941 році на далекому Сході у сім’ї офіцера. Після школи визначилась, чим хоче займатись у майбутньому і закінчила фізико-математичний факультет Бердянського державного інституту.

У 1964 році за розподілом приїхала працювати у восьмирічну школу Степанівки ІІ. Відкривала для дітей світ фізики, математики, астрономії та креслення. Вихованці завжди з цікавістю вдивлялись в очі Земфіри Онуфріївни. Вона із захопленням пояснювала предмети, вміла прищепити учням інтерес до своїх предметів. Гармонійно поєднувала у собі любов до справи і до своїх учнів. Завжди намагалась залишатись на одній хвилі з вихованцями. Була тонким психологом, вміла розпізнати найкращі якості та схильності у своїх учнях та допомогти їх розкрити. Постійно удосконалювала педагогічну майстерність, використовувала нові методики викладання для того, щоб дати школярам сучасний рівень знань.

З.О.Турбар була діяльним педагогом, ефективно організовувала як навчальний процес, так і дозвілля учнівської молоді, розширювала кругозір дітей. З 70-х років проводила велоекскурсії для вихованців. Разом проїхали увесь колишній Приазовський район, познайомилися з багатьма визначними місцями рідного краю. Далі географія шкільних подорожей розширювалась. На екскурсійних автобусах вчителька возила дітей усім тодішнім Радянським Союзом.

Земфіра Онуфріївна здобула значний професійний досвід, брала активну участь у житті школи, з 1986 року працювала завучем у навчальному закладі. Жінка користується значним авторитетом серед односельців, до її думки дослухаються, приходять за порадою. Неодноразово Земфіра Турбар обиралась депутатом сільської ради. Завжди відстоювала інтереси людей, переймалась вирішенням проблем села.

Сім’я - справжня фортеця для людини. Разом із чоловіком Земфіра Онуфріївна достойно виховали двох дітей. Дочка пішла вчительським шляхом мами і викладає українську мову та літературу. Син обрав професію інженера. Матір – справжня берегиня роду, прищепила нащадкам загальнолюдські гуманістичні цінності, любов до рідної землі та повагу до сімейних традицій.

Земфіра Онуфріївна інтелігентна, доброзичлива, мудра, є справжнім прикладом для молодого покоління.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь