A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Скарбниці запорізьких громад отримали майже 325 мільйонів гривень акцизного податку

Дата: 22.12.2021 21:06
Кількість переглядів: 151

 

З початку року компанії і підприємці регіону, які продають уроздріб підакцизні товари, сплатили 324 мільйони 885 тисяч гривень акцизного податку. Порівняно з минулим роком надходження до місцевих бюджетів зросли на 52 мільйони 558 тисяч гривень або на 19 відсотків.

Лише у листопаді до скарбниць громад перераховано понад 34 мільйони гривень, що на 9 мільйонів гривень більше, ніж торік.

Для реалізації підакцизної продукції фахівці податкової служби видали представникам бізнесу 9437 ліцензій, зокрема, майже 4 тисячі документів на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 3666 дозволів – на реалізацію тютюновими виробами, 1111 – для продажу пива та 358 – сидру. Усього станом на початок грудня кількість діючих ліценцій в регіоні склала 10548. Від ліцензування продажу алкогольної і тютюнової продукції до місцевих бюджетів надійшло близько 46 мільйонів гривень.

Перелік активних ліцензій розміщено на сайті податкової служби: http://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.

Крім того, у січні-листопаді проведено 1782 перевірки суб'єктів господарювання з питань дотримання вимог законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів. За виявлені порушення відповідно до законодавства застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 48,2 мільйона гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

У Запорізькій області підсумували роботу з легалізації праці і зарплат

 

Результати проведених заходів щодо легалізації праці та заробітної плати в регіоні обговорили на засіданні обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення. У нараді, яку провів заступник голови Запорізької облдержадміністрації Руслан Шиханов, взяли участь керівництво профільних департаментів ОДА, податкової служби регіону, Пенсійного фонду області, Головного управління Держпраці, Запорізького обласного центру зайнятості, представники обласної ради профспілок, обласної федерації роботодавців. Позицію податкових органів представляла заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська.

Як повідомив Руслан Шиханов, рівень зайнятості населення в області за підсумками першого півріччя перевищив середньоукраїнський і склав 55,8 відсотка, водночас показник безробіття залишився високим – понад 11 відсотків.

Під час обговорення було вирішено продовжити практику інформаційно-роз'яснювальної кампанії серед працедавців щодо неприпустимості допуску до роботи співробітників без оформлення з ними трудових відносин та негативних наслідків нелегальної праці. А керівники підприємств, де зростає чисельність осіб, які працюють неповний робочий час та яким виплачується зарплата на рівні менше мінімальної, будуть запрошуватися на засідання територіальних комісій за участі органів місцевої влади та податкової служби.

Крім того, у разі виявлення порушення законодавства про працю представники місцевих рад мають можливість звернутися до контролюючих органів для подальшого реагування.

Під час наради надані роз'яснення стосовно аспектів одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Також на засіданні члени координаційного комітету затвердили план роботи на перше півріччя наступного року та розглянули питання взаємодії учасників соціального діалогу у сфері професійної орієнтації молоді з метою мотивації до вибору актуальних на ринку праці професій, затребуваних у реальному секторі економіки.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізькі підприємства користуватимуться податковими пільгами

 

У Запоріжжі під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Руслана Шиханова проведено онлайн-засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій осіб з інвалідністю. У заході взяли участь начальниця відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування, контрольованих операцій управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Ольга Богданова, керівництво Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Запорізької обласної організації Українського товариства глухих.

Члени комісії розглянули питання визначення доцільності надання права на користування пільгами з оподаткування Запорізькій обласній організації Українського товариства глухих.

Присутні проаналізували відповідність Організації законодавчим критеріям та прийняли рішення рекомендувати голові облдержадміністрації надати дозвіл на податкові пільги з наступного року.

Крім того, учасникам засідання доповіли про кампанію одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь