A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Представники малого і середнього підприємництва поповнили бюджети запорізьких громад майже на 1,2 мільярда гривень

Дата: 24.09.2021 10:28
Кількість переглядів: 157

У січні-серпні до місцевих бюджетів Запорізького регіону надійшло 1 мільярд 178 мільйонів гривень єдиного податку. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, рівень сплати до минулорічного показника зріс майже на 237 мільйонів гривень або на 25 відсотків.

Так, від фізичних осіб-підприємців скарбниці отримали 896 мільйонів 457 тисяч гривень, від суб'єктів господарювання-юридичних осіб – 150 мільйонів 224 тисячі гривень, від агровиробників – 131 мільйон гривень.

 З початку року представники спрощеної системи оподаткування перерахували до бюджету обласного центру 703 мільйони гривень. Мелітопольські і веселівські суб'єкти підприємництва забезпечили 116 мільйонів гривень єдиного податку, бердянські і приморські – 84 мільйони, оріхівські та гуляйпільські – майже 40 мільйонів, василівські та михайлівські – 38 мільйонів, енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські – 37 мільйонів, пологівські, більмацькі та розівські – 36,7 мільйона гривень тощо.

Станом на початок вересня в Запорізькій області єдиний податок сплачують 54488 фізичних осіб-підприємців, 8897 суб'єктів господарювання-юридичних осіб та більше двох тисяч сільськогосподарських товаровиробників.

Нагадаємо, платники І та ІІ групи спрощеної системи оподаткування сплачують єдиний податок авансовим внеском не пізніше 20 числа поточного місяця, ІІІ групи – протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал, ІV групи – щоквартально упродовж 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Розвиток малого та середнього підприємництва

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

"Чи можна з бананів виробляти металоконструкції?

Наскільки реальний податковий paperless?

Чи дійсно у податкової є власний чат-бот?":

Бекстейдж Дня відкритих дверей для студентів-економістів

 

Днями Головне управління ДПС у Запорізькій області приймало гостей з Інженерного навчально-наукового інституту Запорізького національного університету. Студенти-економісти ІІ-ІІІ курсів мали можливість потрапити "за лаштунки" податкової служби області та поспілкуватися з керівниками провідних підрозділів.

Знайомство розпочалось з прес-центру, в якому гості дізналися про історію та здобутки запорізьких податківців. Крім того, начальниця управління кадрового забезпечення Світлана Мякота розповіла про перспективи працевлаштування у податковому відомстві, переваги державної служби та можливості кар'єрного зростання.

Наступним пунктом призначення став відділ організації документування, керівниця якого – Наталія Клочкова повідомила про запровадження режиму paperless та його переваги.

Далі студенти мали нагоду поспілкуватися з очільницею управління електронних сервісів. Ірина Бєляєва допомогла розібратися майбутнім фаховим економістам з можливостями дистанційної взаємодії зі службою, а також запропонувала протестувати податкового бота – InfoTAX.

Пізнавальною та відвертою стала зустріч з керівником податкової служби регіону Романом Афоновим. Під час розмови з гостями очільник відомства наголосив на стратегічних завданнях, які щоденно виконують співробітники. Ключовими із них є якісне адміністрування податків і зборів, детінізація економіки, підтримка представників бізнесу, підвищення якості сервісних функцій і цифровізація взаємодії з платниками. Цікавими для студентів стали особисті факти з професійної діяльності Романа Петровича та його кар’єрний шлях.

Роман Афонов висловив сподівання, що такі зустрічі допоможуть студентам визначитися з майбутнім місцем роботи, адже цей вибір їм необхідно буде зробити вже у найближчий перспективі, та запросив усіх бажаючих долучитися до команди запорізьких податківців.

Далі під час екскурсії відвідувачі мали нагоду дізнатися якомога більше про роботу основних структурних підрозділів. Завдяки фаховій розповіді заступника начальника управління-начальника відділу моніторингу операцій та ризиків Дмитра Шаповалова отримали чітке уявлення про механізм роботи СМКОР.

Наприкінці заходу студентам розповіли про можливості отримання податкової знижки, презентували тематичну відеоінструкцію та надали корисні інформаційні матеріали.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Виховання податкової і митної культури у дітей і молоді

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

Законопроект №5600: Експертне обговорення триває

 

Сьогодні у Запоріжжі відбулося чергове засідання робочої групи при Запорізькій обласній державній адміністрації щодо вирішення проблемних питань діяльності суб'єктів малого підприємництва. Участь в обговоренні взяли керівництво обласної та міської влади, заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, начальниця управління податкового адміністрування фізичних осіб Світлана Баневич, заступниця голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області Лариса Церетелі, представники бізнесу та громадськості.

Лариса Церетелі презентувала останні напрацювання щодо пропозицій до проєкту Закону України від 02.06.2021р. № 5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Зокрема, вони стосуються адміністрування податків і зборів, спрощеної системи оподаткування, справляння податку на додану вартість, податку на прибуток та інших бюджетоутворюючих платежів.

Після обговорення учасники розглянули результати проведення аналітичних досліджень діючого законодавства та законодавчих проектів.

Також на засіданні йшлося про аспекти одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, яке розпочалося 1 вересня.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Новації законодавства

Спікер: Заступник начальника ГУ ДПС

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь