A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі роботодавці офіційно оформили більше 14 тисяч працівників

Дата: 05.11.2021 09:06
Кількість переглядів: 130

Фахівці податкової служби регіону разом зі спеціалістами інших органів влади і місцевого самоврядування проводять спільні заходи, що спрямовані на стимулювання роботодавців до задекларованих трудових відносин.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, протягом цього року після проведених роз'яснювальних зустрічей керівники підприємств і підприємці добровільно легалізували працю 14392 робітників, яким виплачено 86 мільйонів гривень доходу. До бюджетів та соціальних фондів додатково надійшло 35 мільйонів 800 тисяч гривень, зокрема, майже 19 мільйонів гривень єдиного внеску, 15 мільйонів 500 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 1 мільйон 400 тисяч гривень військового збору.

Поряд із цим податкова служба здійснює моніторинг ймовірних ризиків використання неоформлених співробітників. Так, лише у сфері торгівлі підакцизними товарами з початку року виявлено 40 осіб, які трудилися нелегально. Відповідні матеріали направлені до Головного управління Держпраці у Запорізькій області для вжиття заходів.

Крім того, проведено 347 документальних перевірок платників, які мали ризики щодо несплати податків і зборів під час виплати доходів громадянам. Порушникам донараховано 16 мільйонів 700 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску та військового збору.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

Запорізькі підприємства поступово скорочують зарплатну заборгованість

 

У Запоріжжі під керівництвом голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося засідання обласної комісії щодо погашення заборгованості та легалізації заробітних плат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці.

До розгляду проблемних питань підприємств долучилися заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Світлана Баневич, очільники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як повідомив Олександр Старух, з 1 липня суб'єкти господарювання приватної форми власності скоротили заборгованість перед працівниками на 26 мільйонів гривень, а підприємства державної форми власності – на 33 мільйони гривень. Всього зарплатні борги у Запорізькій області становлять 83,1 мільйона гривень.

Члени комісії проаналізували динаміку погашення своєчасно невиплачених працівникам доходів та ухвалили рішення щодо вжиття заходів з ліквідації заборгованості.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Заступник начальника ГУ ДПС

 

 

Запорізькі податківці долучились до навчального семінару з питань перевірок одноразових декларацій

 

Після подання одноразових добровільних декларацій фізичних осіб вони підлягають аналізу з боку фахівців податкової служби. Як відбувається процес проведення перевірок документів, а також організація інформаційної кампанії – ці питання вивчали податківці на селекторній навчальній семінар-нараді Державної податкової служби України.

Участь у заході взяли керівники профільних департаментів ДПС, територіальних органів податкової служби. Запорізьку область на засіданні представляли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, заступниця начальника Олена Щедровська та очільники структурних підрозділів.

На семінарі основну увагу приділили роз'яснювальній роботі, розглянули практичні аспекти одноразового добровільного декларування та засади проведення камеральних перевірок декларацій у спеціальному порядку.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Новації законодавства

Спікер: Начальник ГУ ДПС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь