A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Запоріжці отримали 15 мільйонів гривень податкової знижки

Дата: 22.12.2021 20:58
Кількість переглядів: 133

 

З початку року шість тисяч чотириста мешканців регіону звернулись до податкової служби за компенсацією раніше сплаченого податку на доходи фізичних осіб. За результатами декларування їм нараховано до повернення більше 15 мільйонів гривень. Це, в середньому, складає 2350 гривень кожному.

Податкова знижка надається громадянам, які минулого року отримували офіційну заробітну плату і понесли певні витрати, перелік яких визначений статтею 166 Податкового кодексу України. Зокрема, до неї можна включати такі затрати: сплату за своє навчання і навчання члена сім'ї першого ступеня спорідненості (у т. ч. за оплату освіти у дошкільних, шкільних і позашкільних закладах освіти), благодійні внески неприбутковим організаціям, частину суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, страхові платежі і пенсійні внески, сплачені страховикові-резидентові, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення, витрати за переобладнання власного транспортного засобу з використанням біопалива, вартість державних послуг і державного мита, пов'язаних з усиновленням дитини тощо.

Для отримання знижки необхідно до 31 грудня подати декларацію про майновий стан і доходи та документи, що підтверджують витрати. Це можна зробити у податковій інспекції за місцем реєстрації або в онлайн режимі за допомогою електронного ключа – в Електронному кабінеті платника.

Детально про податкову знижку читайте за посиланнями:

https://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan

https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/podannya-deklaratsii

https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/530842.html

https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/524140.html.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізькі платники ПДВ подали на реєстрацію 4,8 мільйона податкових накладних

 

За січень-листопад у Запорізькій області платники податку на додану вартість подали на реєстрацію майже 4,8 мільйона податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК) на загальну суму ПДВ понад 28 мільярдів гривень.

Із загальної кількості було зупинено реєстрацію 56 тисяч ПН/РК на суму ПДВ 571,9 мільйона гривень. Це складає 1 відсоток від загальної кількості поданих на реєстрацію ПН/РК (або 2 відсотки від їх загальної суми ПДВ).

Протягом 2020 року платниками податку на додану вартість було подано на реєстрацію 4,5 мільйона ПН/РК на загальну суму ПДВ понад 20 мільярдів гривень.

З них було зупинено реєстрацію 40 тисяч ПН/РК на суму 455,48 мільйона гривень. Це складає 1 відсоток від загальної кількості (або 2 відсотки від загальної суми ПДВ) поданих на реєстрацію ПН/РК.

Нагадаємо, що у разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платника податку, яким складено ПН/РК, що не відповідають ознакам безумовної реєстрації ПН/РК, встановлено його відповідність хоча б одному критерію ризиковості платника податку, визначеному порядком зупинення реєстрації податкової накладної /розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165, реєстрація таких ПН/РК зупиняється.

До переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника ПДВ, протягом січня – листопада 2021 року були включені (та станом на 01.12.2021 залишались в переліку таких платників) 533 платника податку на додану вартість.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь