A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ПРИАЗОВСЬКИЙ ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ВІДТЕПЕР ПРАЦЮЄ У СУЧАСНОМУ ПРОСТОРІ

Дата: 19.01.2022 15:22
Кількість переглядів: 139

Фото без описуСьогодні голова Мелітопольської РДА Ігор Судаков разом із Приазовським селищним головою Андрієм Солоповим завітали у відремонтоване приміщення Центру надання соціальних послуг Приазовської громади. Гостей радо зустріла директор Центру Марина Драгой. Вона презентувала установу, познайомила посадовців із співробітниками та розповіла про роботу закладу та соціальні послуги, що надаються людям.

На початку в Центрі було створено два відділення: «соціальна робота» та «соціальна допомога вдома». В подальшому внаслідок моніторингу додатково були виявлені нагальні потреби населення територіальної громади, що поступово призвело до розширення спектру соціальних послуг.

На базі установи створили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Це дало змогу взяти участь у програмі державного фінансування. Як результат: із державного бюджету було виділено 2,5 мільйони гривень, за рахунок яких здійснено внутрішній капітальний ремонт приміщення і створено сучасний простір з комфортними умовами. Тут надаватимуться послуги психолога, фахівця із соціальної роботи, юридичні консультації особам, які постраждали від домашнього насильства.

Голова Мелітопольської РДА зазначив: «Тема домашнього насильства є дуже важкою. Довго це замовчували. Але такі проблеми важливо вирішувати своєчасно. Правильно, що завдяки спільним зусиллям держави і Приазовської громади тут створено такий сучасний та зручний простір».

Приазовський селищний голова Андрій Солопов наголосив, що реалізація такого необхідного для громади соціального проєкту стала можливою завдяки злагодженій командній роботі фіхівців Центру, які оперативно вирішили питання щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації та подачі заявки для отримання державної субвенції у найкоротші терміни. Тепер люди зможуть отримувати кваліфіковану допомогу у відремонтованому, затишному приміщенні.

Щодо діяльності установи, то важливим вектором є попередження негативних явищ та робота з кризовими сім’ями. Психолог установи здійснює профілактичні бесіди зі здобувачами освіти у навчальних закладах громади, надає психологічну допомогу.

Фахівець з фізичної реабілітації займається з людьми похилого віку скандинавською ходою, що набула неабиякої популярності. Реабілітолог фахово організував тренування з урахуванням особливостей організму літніх людей.

На базі Центру працює логопед. Наразі логопедична корекція потрібна не тільки дітям з особливими потребами, але й віковій групі від 3 до 7 років, тож ця послуга є актуальною і затребуваною.

У зв’язку з виявленою потребою з квітня була введена посада «Перукаря», який надає послуги у закладі та за місцем проживання осіб у разі неможливості пересування.

Відділення грошової та натуральної допомоги постійно веде забезпечення речами першої необхідності незахищених верств населення.

Центр надання соціальних послуг Приазовської громади планує участь у проєктах, щодо створення на базі установи соляної кімнати для надання послуги «Галотерапії» для комплексного лікування захворювань дихальної системи, психофізичної реабілітації інвалідів.

Вже зібраний пакет документів для участі у реалізації створення служби перевезення людей з інвалідністю за сприянням Міністерства соціальної політики України, що дозволить цій категорії жителів бути більш мобільними.

В планах установи також участь у громадських проєктах для облаштування безбар’єрного вуличного спортивного комплексу для занять всіх верст населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь