A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ІСТОРІЯ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ НАПИСАНА КРОВ‘Ю СОЛДАТ І СЛЬОЗАМИ ЖІНОК ТА МАТЕРІВ

Дата: 16.02.2022 14:23
Кількість переглядів: 331

Фото без опису15 лютого 1989 року останній військовий покинув афганську землю. Саме ця дата увійшла в історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Традиційно в цей день спілка воїнів-інтернаціоналістів Приазовщини збирається разом, щоб згадати минуле та своїх побратимів, яких забрала безжальна війна.

Під час урочистого заходу, яке проводилось у Приазовській публічній бібліотеці, до учасників бойових дій на території інших держав звернувся голова громади Андрій Солопов. У своїй промові він згадав тих відважних воїнів, які поклали життя на полях афганської війни. Відзначив, що у спадок нащадкам ці мужні хлопці залишили досвід, відчуття братерства і непохитну впевненість у перемогу добра над злом і несправедливістю. Наголосив також, що сьогодні ветерани - учасники бойових дій на території інших держав – це надійна спільнота, яка допомагає у розбудові сучасної країни.

Фото без опису

Андрій Солопов вручив подяки Приазовської селищної ради за активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у зміцнення ветеранського руху та патріотичне виховання молоді учасникам бойових дій: Олександру Тащіліну, Олександру Пандурському, Володимиру Філіпасу, Євгену Власенку, Ніні Теплій.

Привітали воїнів-інтернаціоналістів заступник Приазовського селищного голови, депутат Мелітопольської районної ради Віктор Шершнєв, начальник першого відділу Мелітопольського РТЦКС Василь Кучерков, голова спілки ветеранів Афганістану Віктор Царенко, голова Приазовського товариства людей з інвалідністю «Милосердя» Антоніна Скуйбіда.

Фото без описуПроникливі рядки віршів і пісень, що звучали під час урочистостей повертали присутніх до буремних подій минулого і викликали сльози у сильних чоловіків, які пройшли справжнє пекло.

Спільною колоною ветерани разом із керівництвом громади попрямували до місць пам‘яті, де поклали квіти і схилили голови перед тими, хто не повернувся з бойового завдання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь