A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗРОСТАННЯ КІЛЬКОСТІ ПОЖЕЖ

Дата: 21.02.2022 14:44
Кількість переглядів: 5686

Мелітопольське районне управління Головного управління ДСНС України у Запорізькій області інформує про те, що протягом лютого 2022 року спостерігається різке зростання кількості пожеж, а саме до шести пожеж за добу. Насамперед це пов’язане з настанням теплої погоди, коли громадяни Мелітопольського району прийнялись наводити порядок на територіях своїх домоволодінь. І як правило наведення порядку супроводжується спалюванням горючого сміття. В свою чергу випадки спалювання сміття та необережність під час використання відкритого вогню приводять до загоряння сухої трави на відкритих територіях. Так лише на території міста Мелітополь протягом 16 лютого трапилось 3 випадки загоряння сухої трави на відкритій території.

         Нажаль сумна статистика по пожежам залишається і в житловому секторі. Так 16 лютого в селі Ганнівка Якимівської ОТГ трапилась пожежа в житловому будинку, в результаті якої загинув власник будинку. Причина пожежі – необережність під час куріння.

         Загалом протягом січня-лютого 2022 року на території Мелітопольського району виникло 54 пожежі. На пожежах загинуло 4 чоловіка, 2 чоловіка отримали травми. В результаті пожеж нанесено матеріальних збитків на суму 850 тис. грн.

         З метою недопущення виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, особливо в житловому секторі населених пунктів нашого району, Мелітопольське районне управління ДСНС закликає всіх громадян бути вкрай обережними під час використання відкритого вогню, в тому числі під час куріння. Пам’ятайте, що цигарка в приміщенні – це одна з поширених причин виникнення пожеж. Намагайтесь не спалювати горючі відходи та не спалювати суху рослинність на відкритих територіях. Дотримуватись правил безпеки при експлуатації електромережі та електропобутових приладів, пічного опалення, газових приладів тощо.

         Давайте разом збережемо наші оселі, життя та здоров’я близьких та рідних від пожеж.

         В разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації телефонуйте за номером 101.

 

Начальник районного управління                                      Дмитро КУЧЕРКОВ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь