A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Вересень

Бюджети запорізьких громад отримали понад два мільйони гривень туристичного збору

За сім місяців до місцевих бюджетів регіону надійшло 2 мільйони 612 тисяч гривень туристичного збору. Збільшення доходів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 525 тисяч або 25 відсотків. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов. Так, суб'єкти господарювання-юридичні особи сплатили 1 мільйон 73 тисячі гривень, фізичні особи – 1 мільйон 539 тисяч гривень. Більшу половину надходжень від приймання туристів перераховано за перші два місяці літа – 1 мільйон 435 тисяч гривень. Найбільші платежі у січні-липні забезпечили платники обласного центру – 1 мільйон 245 тисяч гривень, якимівські та приазовські – 842 тисячі, бердянські та приморські – 477 тисяч гривень тощо. Усього станом на початок серпня в регіоні нараховується 584 платники туристичного збору. Нагадаємо, туристичний збір за одну добу розміщення однієї особи не може перевищувати 0,5 відсотка від мінімальної заробітної плати для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в'їзного туризму. Ставки збору встановлюються органами місцевого самоврядування, зокрема, міськими, селищними, сільськими радами та радами територіальних громад.  Базою справляння платежу є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання.

14:58:03 02.09.2021

Податкові борги запорізьких платників зменшились на 260 мільйонів гривень

У січні-липні підприємства, установи і підприємці регіону погасили 260 мільйонів гривень податкової заборгованості. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, до державного бюджету сплачено 132 мільйони гривень, до місцевих скарбниць – 128 мільйонів гривень. Так, від суб'єктів господарювання, які знаходяться в процедурах банкрутства, до бюджету надійшло 45 мільйонів гривень. З рахунків боржників стягнуто платіжними вимогами та вилучено готівки на суму понад 10 мільйонів гривень. Від продажу заставного майна до скарбниць залучено 9 мільйонів 700 тисяч гривень, від реалізації дебіторської заборгованості – майже 5 мільйонів гривень. З початку року податківці направили до суду 418 позовів про стягнення 197 мільйонів гривень боргів. На даний час задоволено 302 позови на суму 181 мільйон гривень, до бюджету спрямовано більше 25 мільйонів гривень. Також за сім місяців списано податкового боргу на загальну суму 371 мільйон гривень, у тому числі, у зв'язку з ліквідацією боржників – 234 мільйони гривень. Недоїмка з єдиного внеску зменшилась на 31 мільйон гривень і станом на 1 серпня склала 578 мільйонів гривень. Всього у січні-липні підприємства та підприємці погасили перед пенсійним і соціальними фондами майже 49 мільйонів гривень, зокрема, через органи Державної виконавчої служби – понад 11 мільйонів гривень.

14:57:25 02.09.2021

"Врожай-2021": запорізькі аграрії добровільно легалізували понад дві тисячі працівників

Під час проведення заходу "Врожай-2021" півтори тисячі суб'єктів господарської діяльності добровільно оформили 2437 найманих працівників. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, цим громадянам виплачено 14 мільйонів 514 тисяч гривень офіційних доходів. Додаткові надходження до бюджетів перевищили 6 мільйонів гривень, у тому числі, 3 мільйони 200 тисяч гривень єдиного внеску, 2 мільйони 612 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 218 тисяч гривень військового збору. Також з початку року за результатами відпрацювання представників агросектору розмір заробітної плати підвищено 3209 особам. Завдяки цьому скарбниці додатково отримали 1 мільйон 800 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, 1 мільйон 470 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 122 тисячі гривень військового збору. Як зазначив керівник податкової служби регіону, захід "Врожай-2021" проводиться за кількома напрямами, це, зокрема, легалізація найманої праці, детінізація земельних ділянок, проведення камеральних перевірок платників ПДВ-сільськогосподарських товаровиробників. За підсумками роботи податківців до бюджетів усіх рівнів донараховано 98 мільйонів гривень. Так, до державного бюджету надійшло 40 мільйонів гривень, до місцевих скарбниць – 53 мільйони гривень, до пенсійного і соціальних фондів – 5 мільйонів гривень.

14:56:54 02.09.2021

Запорізькі підприємці поповнили бюджети громад майже на мільярд гривень

У січні-липні представники спрощеної системи оподаткування сплатили до місцевих бюджетів регіону 970 мільйонів гривень єдиного податку. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 182 мільйони гривень або на 23 відсотки. Так, від фізичних осіб-підприємців скарбниці громад отримали понад 733 мільйони гривень єдиного податку, від суб'єктів господарювання юридичних осіб – 120 мільйонів 500 тисяч гривень, від сільськогосподарських товаровиробників – 116 мільйонів 300 тисяч гривень. Найбільші суми надійшли до міського бюджету Запоріжжя – 570 мільйонів гривень, мелітопольські та веселівські платники спрямували 95 мільйонів, бердянські та приморські – 70 мільйонів, оріхівські та гуляйпільські – 33 мільйони, василівські та михайлівські – 32 мільйони, пологівські, більмацькі та розівські – 32 мільйони, енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські – 31 мільйон гривень тощо. На даний час в Запорізькій області за спрощеною системою оподаткування працюють 54476 фізичних осіб-підприємців, 8887 суб'єктів господарювання-юридичних осіб та 2044 агровиробники.

14:56:46 02.09.2021

13 тисяч запоріжців звернулися до податкової за електронними ключами

За вісім місяців фахівці податкової служби регіону видали 13 тисячам платникам 30212 електронних ключів. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, кваліфіковані сертифікати відкритих ключів надають доступ до десятків Е-сервісів ДПС та до інших онлайн послуг державних відомств і установ. На даний час більше п'ятдесяти систем, які підтримують використання електронних ключів ДПС. Цей перелік розміщено за посиланням: https://acskidd.gov.ua/partnership. Крім того, за їх допомогою представники бізнесу можуть зареєструвати програмні РРО. Також користувачі мають можливість дистанційно сформувати нові сертифікати в режимі онлайн або через безкоштовне програмне забезпечення "ІІТ Користувач ЦСК-1", яке доступно за посиланням: https://acskidd.gov.ua/manage-certificates. Для цього необхідно мати чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів), незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо) та особистий ключ, доступний лише користувачу та який не є скомпрометованим.

14:54:15 02.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь